Bøger du kan læse på din ferie

Når man er på ferie, er det rart at læse en god bog. Man kan ligge ved poolen eller sidde på altanen om aftenen med en god bog og tiden vil flyve afsted. Det smarte er, at mange af bøgerne også laves som e-bøger. Det gør at man kan lytte til en god bog på sin gåtur eller løbetur eller blot når man arbejder i haven. Men mange vil dog stadig vælge den gode gamle hardback-bog da det er en del af hygge.

I sommeren 2018 har der været mange populære bøger inden for forskellige genrer. Her kan du læse lidt om de forskellige genrer der har været mest populære – Det kan være at du bliver inspireret.

Rejsebøger

Mange kan godt lide at læse bøger omkring det sted de rejser hen. I bøgerne kan man finde inspiration til hvilke områder og oplevelser man kan opleve på sin rejse. Mange kan også lide blot at læse bøger om specifikke rejsemål og områder blot af ren interesse.

En god ”rejsebog” fuld af gode oplevelser er ”Hej far kære Emil”. Det er en bog skrevet af Mikkel Beha Erichsen og hans søn Emil Midé Erichsen. I 2013 tog brødrene Theis og Emil ud på en lang rejse – i alt en jordomrejse på 3 år. Sammen med deres familie og TV2 blev de kendt fra tv-programmet ”Kurs mod fjerne kyster”. De besøgte i alt 2 oceaner og 17 forskellige lande. Bogen blev til på en palmestrand hvor Emil og Mikkel satte sig sammen og snakkede om deres oplevelser. Bogen er en samtalebog hvor vi kan læse med i de mails og hilsner far og søn har skrevet til hinanden undervejs. Vi møder både gode og knap så gode oplevelser i bogen.

Krimier

Krimier er meget populære lige nu. Danskerne elsker at læse dem og opnår en form for spænding som man ikke oplever i hverdagen. Krimier er ikke for sarte sjæle da de kan indeholde masser af spænding, skræmmende forbrydelser og gys. Der findes mange gode krimiforfattere både i udlandet og i Danmark. En af de mest kendte krimiforfattere i Danmark er Sara Blædel. Hun har skrevet en række krimier inden for samme serie. Serien er på i alt 9 bøger og i alle bøgerne følger man Louise Rick og Camilla Lind som sammen oplever uhyggelige ting.

Mad og gastronomi

I Danmark elsker vi at spise lækker mad og vi elsker at lave lækker mad. Det gælder både når det skal være traditionelle danske retter eller nytænkende sund mad. Der findes et hav opskriftsbøger på markedet og der er noget til enhver smag. Sværhedsgrader er der også mange af, så er du nybegynder i at lave mad eller er du en garvet kok er der helt sikkert en kogebog til dig.

Mange kogebøger indeholder ikke udelukkende opskrifter. Især bøger der er skrevet inden for de sidste par år indeholder også afsnit med information om de forskellige råvarer, krydderier og sammensætninger af disse.

Livsstilsbøger

I relation til sunde kogebøger kommer bøger omkring en sund livsstil og hobbybøger. Det er ikke kun bøger omkring kroppens sundhed der spiller en rolle, men også bøger omkring sundhed for sindet og hvordan man bl.a. undgår stress og får mere ro i hverdagen. Så både mental- og kropslig sundhed er vigtigt.